14:34 / 09.09.2021.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Županijska skupština o Kaštijunu u idućih mjesec dana

Kaštijun

Kaštijun

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Na prijedlog Kluba vijećnika IDS-a, u roku od mjesec dana bit će sazvana tematska sjednica istarske Županijske skupštine o radu Županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijuna, izvijestila je u četvrtak vijećnike na sjednici predsjednica te skupštine Sandra Ćakić Kuhar.

Ona je potvrdila kako je prijedlog prihvatila i da će prije tematske sjednice biti organiziran posjet Kaštijunu kako bi se vijećnici u novom sazivu istarske Županijske skupštine mogli informirati o njegovu radu.

Budući da nisu prihvaćene mnoge dopune dnevnog reda današnje sjednice Županijske skupštine vezane uz zbrinjavanje otpada koje je predložio vijećnik SDP-a Danijel Ferić, 11 oporbenih vijećnika glasovalo je protiv prihvaćanja predloženoga dnevnog reda. 

- Vladajuća IDS-ova većina očito se boji svojih građana. Odbili su uvrštenje na dnevni red naših prijedloga vezanih za Kaštijun. Prijedlozi se upućuju istarskom županu na davanje mišljenja, a on se mora, ali i ne mora očitovati, rekao je vijećnik Ferić komentirajući odluku Županijske skupštine. Dodao je kako stanovnici južne Istre, kako je rekao, "nemaju vremena čekati onog tko im i ovako ne želi pomoći". 

Kozlevac: Porast broj zaraženih očekivan, sve je pod kontrolom

Govoreći o trenutačnoj epidemiološkoj situaciji u Istri, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac istaknuo je kako je porast broja novozaraženih očekivan te kako neovisno o tome nema novih žarišta te da je sve pod kontrolom.

- Radi se mahom o raznim okupljanjima i druženjima, a bilo ih je svih vrsta, ali su slučajevi razasuti po cijeloj Istri. Moram podsjetiti da još uvijek imamo 190 tisuća turista, poručio je načelnik Kozlevac, dodajući kako u rujnu očekuje lagani rast broja novozaraženih. 

Inače, na drugoj sjednici novog saziva Županijske skupštine došlo je i do jedne promjene u vijećničkim klupama jer je Sanja Radolović iz SDP-a svoj mandat stavila u mirovanje pa je na njezino mjesto u Skupštini i u Klubu vijećnika SDP-a došao njezin stranački kolega Goran Subotić iz Rovinja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!