10:20 / 29.01.2021.

Autor: HRT/B.V.M.

Na sudu o optužnici protiv Todorića i još 14 osoba

Ivica Todorić

Ivica Todorić

Foto: HRT / arhiva

Županijski sud u Zagrebu, koji zbog epidemioloških mjera o slučaju zasjeda u tzv. Kockici, odlučuje o optužnici i dokaznim prijedlozima, odnosno o prihvaćanju ili neprihvaćanju optužnice protiv Ivice Todorića i još 14 optuženih. Sud optužnicu može prihvatiti, odbiti ili ju vratiti na dopunu ili doradu.

Optužnica protiv Ivice Todorića i još 14 ljudi ima 459 stranica, a cijeli spis ima oko 80.000 stranica. U aferi Agrokor tužiteljstvo tereti Ivicu Todorića te još 14 osoba da su iz tog koncerna izvukli oko 1,2 milijardu kuna. Istraga je pokrenuta u studenom 2017., a optužnica je podignuta u rujnu 2020.

Županijsko državno odvjetništvo je istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića te 12 Agrokorovih menadžera i revizora pokrenulo još u studenome 2017. zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!