Županijski sud u Splitu odbio optužnicu Miletića protiv Langera

13.04.2023.

14:41

Autor: Vijesti/HRT/A.S.

Bruno Langer

Bruno Langer

Foto: HTV / HRT

Županijski sud u Splitu odbacio je tužbu koju je 2019-te godine tadašnji pulski gradonačelnik i predsjednik IDS-a, a danas nezavisni župan Boris Miletić podignuo protiv vođe glazbenog sastava Atomsko sklonište i aktivista Brune Langera. Miletić je Langera tužio zbog intervjua koji je dao Glasu Istre pod naslovom "Svi dobri IDS-ovci su ili mrtvi ili bivši", a uz ostalo izjavio je i da Miletić nije sposoban voditi kafić, pa je upitno kako onda vodi Grad. 

Sudski postupak u Puli trajao je dvije godine i pulski prvostupanjski sud prihvatio je tužbeni zahtjev Borisa Miletića. No Langer se na to žalio pa je cijeli postupak prebačen u Split gdje je Langerova žalba prihvaćena, a tužba odbačena. Boris Miletić danas presudu nije htio komentirati.

- Zadovoljan sam prije svega zbog toga što je sud drugostupanjski sud u Splitu prepoznao ono što se zove Povelja o ljudskim pravima.  U članku 10 stoji upravo to što su oni presudili. Mislim da je ta presuda bitna za sve one ljude koji slobodno govore da će se sada svi postupci skratiti i da će to biti ogledni primjer za mnoge koji su optuženi za takve besmislice kao što je to bilo učinjeno od strane bivšeg pulskog gradonačelnika i sada župana, rekao je Bruno Langer. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!