15:56 / 29.01.2020.

Autor: Zrinka Perić, Daniel Gurov/Regionalni dnevnik/B.A./HRT

Županja dobiva bazene, prvo kupanje već ovog ljeta

-

-

Foto: - / -

Kupanje u hladnoj i brzoj Savi za mnoge je Županjce za vrijeme paklenih vrućina godinama jedino osvježenje. No već ovo ljeto brčkat će se u bazenima
2020. godina dobro je započela za grad Županju koja bi trebala biti veliko gradilište. Naime, privode se kraju opsežne pripreme za početak gradnje gradskih bazena, najveće investicije u ovoj godini. Županjski bi bazeni trebali primiti prve kupače već ovog ljeta.

Kupanje u hladnoj i brzoj Savi za mnoge je Županjce za vrijeme paklenih vrućina godinama jedino osvježenje. No već ovo ljeto brčkat će se u bazenima.

- Otvorit će se koje radno mjesto, možda će društveni život biti na boljem nivou - komentira Hrvoje Tkalac.

- Prvenstveno treba graditi tvornice ako se može, ali bazeni su dobrodošli - smatra Tomo Knežević.

Dva velika i jedan mali bazen, kabine, sportska igrališta - 15 milijuna kuna vrijedna investicija jedna je od najvažnijih u ovoj godini.- Očekujem da će to biti dio turističke ponude. Mi znamo da na području županjske Posavine nema takvih sadržaja i ja očekujem da će cijela županjska Posavina doći tijekom ljeta u Županju - kaže gradonačelnik Davor Miličević.

Tomu se nadaju Antun i Biserka. Iako su im sobe pune gostiju, očekuju da će ih nakon otvorenja bazena biti još više.

- Mislimo da ćemo i dobiti na smještajnom kapacitetu i uslugama našeg restorana - kaže Antun Džinić, ugostitelj iz Županje.A gosti koji jednom prespavaju kod njih, uvijek im se, kažu, vraćaju. Jer Županja je kolijevka nogometa, tenisa i tamburaške glazbe.

- Gosti su zadovolji, dojmovi su im pozitivni, kažu da je Županja kao sredina susretljiva i ljubazna - priča vlasnica prenoćišta Biserka Džinić.

Njihove su sobe spremne. Jer prvi kupači uskočit će u bazene koji se grade kraj savskoga nasipa već ovoga ljeta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!