16:37 / 02.01.2021.

Autor: HRT

Žurne službe apeliraju: Suzdržite se od pojedinačnih dolazaka

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Sisačko-moslavačka policija danas je objavila apel žurnih službi koje pozivaju građane da se suzdrže od pojedinačnih dolazaka na područja pogođena potresom.
Sisačko-moslavačka policija danas je objavila apel žurnih službi koje pozivaju građane da se suzdrže od pojedinačnih dolazaka na područja pogođena potresom jer gužve otežavaju njihov rad te je upozorila da lažne objave o krađama i provalama unose nemir i nesigurnost kod građana.

➡️ Dan žalosti u Hrvatskoj
➡️ Posljedice potresa u Hrvatskoj - informacije iz minute u minutu

- Cijenimo svaku pomoć građana diljem Hrvatske, ali suzdržite se od pojedinačnih dolazaka na područja pogođena potresom jer je zbog gužvi otežan rad žurnih službi. Svoje donacije dostavite Crvenom križu ili se obratite Centru 112, navodi se na stranicama PU sisačko-moslavačke.

Policijska uprava također navodi da do sada nije zaprimila dojave građana o krađama imovine, kao ni napade na vozače koji dovoze humanitarnu pomoć građanima. Poručili su to zbog velikog broja zaprimljenih upita o krađama i provalama u nekretnine i pokretnine građana na potresom pogođenom području te objava na društvenim mrežama.

- Objave koje se pojavljuju na društvenim mrežama, bez konkretnih informacija i činjenica, i koje policija nije zaprimila, niti je o njima obaviještena od strane oštećenih građana ili mogućih svjedoka kaznenih djela ili prekršaja, samo štete građanima te unose nemir i nesigurnost, poručila je policija.

Pozvali su građane da o svim saznanjima do kojih dođu, a odnose se na činjenje kaznenih djela ili prekršaja, žurno prijave nadležnoj policijskoj postaji ili na broj 192.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!