21:57 / 06.05.2018.

Autor: D.P./HRT

Žužić: Šešelj nas je danas pokušao vratiti u devedesete

-

-

Foto: - / -

Srbijanski ultranacionalistički političar Vojislav Šešelj ne prestaje s provokacijama, i to točno na 26. godišnjicu početka progona vojvođanskih Hrvata.
Srbijanski ultranacionalistički političar i narodni poslanik Vojislav Šešelj ne prestaje s provokacijama, i to točno na 26. godišnjicu početka progona vojvođanskih Hrvata. Pokušao je ući u Hrtkovce, gdje je 1992. održao huškački govor, čime je potaknuo progone, deportacije i prisilno premještanje Hrvata, zbog čega je i osuđen u Haagu.

Više o tome u Temi dana govorili su tajnik Zajednice protjeranih Hrvata iz Srijema, Banata i Bačke te urednik lista "Zov Srijema" Zlatko Žužić i župnik iz Hrtkovaca Ivica Živković.

Župnik Ivica Živković kazao je da su se proteklih dana plašili s obzirom na to što su sve proživjeli nakon 1992. godine i tadašnjeg Šešeljeva djelovanja. Smatra kako je ovakvim nastupom Šešelj htio postići veći rejting svoje stranke, što je očigledno jer je cijeli događaj pratio niz novinara.

Tajnik Zajednice protjeranih Hrvata iz Srijema, Banata i Bačke Zlatko Žužić rekao je da je žalosno što se Šešelju uopće daje toliki medijski prostor pogotovo kada se zna tko je on i kakve su njegove namjere. "Danas nas je pokušao, osim destabilizacije odnosa Republike Hrvatske i Srbije, vratiti u devedesete godine. U vrijeme kada su sve demokratske, ljudske i civilizacijske vrijednosti bačene na lomaču ekstremizma", rekao je. "Na žalost gotovo sva srijemska i vojvođanska mjesta su etnički očišćena", naglasio je Žužić.

Dodao je kako se logično postavlja pitanje kako to da Šešelju još nije skinut poslanički mandat, što bi po zakonu trebalo učiniti jer je osuđen na kaznu zatvora dužu od 6 mjeseci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!