19:20 / 02.05.2019.

Autor: HRT

36 milijuna kuna za programe kulturne autonomije

-

-

Foto: - / -

Savjet za nacionalne manjine održao je sjednicu na kojoj je izabrao 12 novih članova i prihvatio izvješće o trošenju novca za 2018.
Savjet za nacionalne manjine održao je sjednicu na kojoj je izabrao 12 novih članova i prihvatio izvješće o trošenju novca za 2018. Donesena je odluka o raspodjeli novca za ovu godinu,  prema kojoj su nacionalne manjine dobile 36 milijuna kuna za programe kulturne autonomije.

- Što je povećanje od nekih 2,6 milijuna kuna u odnosu na 2018. godinu? Tu je uključeno 890 programa, rekao je predsjednik Povjerenstva za dodjelu sredstava za 2019. Veselko Čakić.

- Treba reći strukturu, zbog čega je to tako. Zbog toga što su pripadnici nacionalnih manjina prepoznali one programe koji stvarno afirmiraju ne samo nacionalne manjine nego i Republiku Hrvatsku, ali što je Vlada RH isto tako prepoznala te programe, smatra predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!