14:32 / 05.01.2019.

Autor: D.M./Hina

Bozanić čestitao Božić mitropolitu Porfiriju

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zagrebački nadbiskup čestitao je mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću Božić, koji Srpska pravoslavna crkva slavi po julijanskom kalendaru, 7. siječnja.

Predsjednici Vlade i Sabora - Andrej Plenković i Gordan Jandroković uputili su čestitku vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru. Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić Božić je čestitao mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću.

"Od srca zahvaljujem na čestitkama prigodom Božića te Vama i svim Vašim dijecezanima želim sretan Božić i Božjim blagoslovom ispunjenu novu 2019. godinu. 

Molimo da otajstvo Božića i ove godine ispuni naša srca mirom i blagoslovom, a dobrostivost i čovjekoljublje Spasitelja našega Boga neka nas osposobi za razumno, pravedno i pobožno življenje u sadašnjem svijetu, da bismo bili istinski svjedoci Kristova evanđelja.

U tom smo življenju, kao poslanici Božji i djeca zajedničkog Oca na nebesima, pozvani u ovozemaljski dom ugrađivati predokus onoga budućega.

Na tragu kršćanskog življenja Božića neka i naša nastojanja tijekom godine, koju smo kalendarski započeli, evanđeoskim nadahnućem oblikuju naše međusobne odnose i odnose naših Crkava.

U zajedništvu iste vjere i bratskoj povezanosti u božićnoj radosti, srdačno Vas u Gospodinu pozdravljam, " stoji u čestitki zagrebačkoga nadbiskupa Josipa Bozanića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!