11:52 / 05.01.2015.

Autor: HRT

Čestitke povodom Božića po julijanskom kalendaru

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je čestitke patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve Irineju i pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću.
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u povodu pravoslavnoga Božića uputio je čestitke patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve Irineju i pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju.

Promatrajući Spasitelja u jaslama koji svoje ruke pruža prema svakome od nas i poziva nas k sebi, spoznajemo i susrećemo samu Božju ljubav. Ljubav je to onoga koji se učinio siromašnim kako bismo mi postali bogati, onoga koji je postao jednim od nas kako bi nas učinio djecom Božjom. Stoga se svi radujmo i zahvaljujmo Spasitelju koji i danas dolazi tražiti prikladan stan u našim srcima, stoji u čestitki upućenoj patrijarhu Irineju.

Božja dobrota koja se očitovala rođenjem Gospodina našega Isusa Krista, neka Vam pomogne i blagoslovi Vašu pastirsku službu na duhovnu dobrobit vjernika. Povezan s Vama zajedništvom iste vjere, iskreno Vas u Kristu pozdravljam s izrazima osobitog poštovanja, navodi Bozanić u čestitki mitropolitu Porfiriju.

Predsjednik Vijeća za ekumenizam i dijalog Hrvatske biskupske konferencije (HBK), sisački biskup Vlado Košić, uputio čestitku za Božić pravoslavnim vjernicima Srpske pravoslavne Crkve (SPC), Makedonske pravoslavne Crkve i Bugarske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj.

Božić je otajstvo, misterij jer on govori o Bogu koji čovjeka ljubi do kraja, bez mjere, bezuvjetno. Božić nas poučava da kao ljubljena djeca Božja i mi trebamo svim ljudima, a osobito najbližima, biti znak Božje blizine i ljubavi. U toj radosti i zajedništvu s Utjelovljenim i čovjekom postalim Božićem želim Vam obilje mira i radosti, zajedništva i svakog dobra te blagoslovljenu novu 2015. godinu, poručio je biskup Košić u čestitki.

Predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je božićnu čestitku svim građankama i građanima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru božićnim pozdravom Mir Božji Hristos se rodi. Dodao je i da želi svako dobro u Novoj 2015. godini. Želja mi je da se božićno ozračje zajedništva, širokogrudnosti, tolerancije i razumijevanja iz obitelji i vjerskih zajednica prelije u čitavo društvo. Jer samo na zajedničkim temeljima možemo graditi kvalitetan i dostojanstven život te dobru perspektivu za sve građanke i građane naše domovine, stoji u čestitki.

Svim građankama i građanima koji slave Božić prema julijanskom kalendaru, želim da ovaj najljepši kršćanski blagdan donese obilje mira, radosti i blagostanja. Neka vas njegov duh optimizma i nade prati tijekom cijele godine i bude nadahnuće svim vjernicima za promicanje bliskosti, solidarnosti, tolerancije i međusobnog razumijevanja, stoji u čestitki premijera Zorana Milanovića. 

Svim vjernicima koji Kristovo rođenje slave prema julijanskom kalendaru, u ime HDZ-a i u svoje osobno ime od srca želim sretan i blagoslovljen Božić. Želim vam da provedete Božić i božićne blagdane u ozračju obiteljskog zajedništva, mira, ljubavi i razumijevanja. Neka ovaj dan unese radost i nadu u vaše obitelji, vaše domove i cijelu našu zajedničku domovinu Hrvatsku. Neka vam Nova 2015. godina donese zdravlje, sreću, ljubav i osobno zadovoljstvo', navodi Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u čestitki.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!