14:39 / 23.04.2013.

Autor: HRT

Dani nacionalnih manjina u Sisku

Foto: Patrik Macek/Vecernji list

Foto: Patrik Macek/Vecernji list

Foto: - / -

Trodnevni program manifestacije počinje u četvrtak, 25. travnja kada će se Siščanima ponuditi autohtona jela kuhinja nacionalnih manjina.
Dani nacionalnih manjina u Sisku, koji promoviraju kulturu i običaja nacionalnih manjina na području grada, održat će se od 25. do 27. travnja, najavili su na konferenciji za novinare predstavnici sisačke gradske uprave, koja s udrugama nacionalnih manjina organizira tu manifestaciju.

Grad Sisak s pravom nosi naziv grada otvorenih vrata, multikulturalne i multinacionalne sredine, istaknuo je gradonačelnik Dinko Pintarić, koji je s pročelenikom Upravnog odjela za informiranje građana i prava nacionalnih manjina Tomislavom Dovranićem predstavio program manifestacije.

Manifestacija je utemeljena na već ranije potpisanoj Povelji o suradnji Grada s predstavnicima i vijećima nacionalnih manjina, manjinskih udruga te udruga koje se bave manjinskim pitanjima. Kako bismo tu suradnju proširili, organiziramo ova događanja koja će promovirati stvaralaštvo i život nacionalnih manjina u našem gradu, rekao je Pintarić. Trodnevni program počinje u četvrtak, 25. travnja kada će se od 9,30 sati na štandovima tržnice Kontorba Siščanima ponuditi autohtona jela kuhinja nacionalnih manjina.

Predavanje o položaju nacionalnih manjina ulaskom Hrvatske u Europsku uniju održat će predsjednik Savjeta za nacionalne manjine RH Aleksandar Tolnauer u petak, 26. travnja s početkom u 18 sati u gradskoj vijećnici , a u subotu, 27. travnja u 19 sati u Domu kulture Kristalna kocka vedrine održat će se Folklorne večeri gdje će pripadnici manjinskih udruga pokazati bogatstvo svoje kulturne baštine, rečeno je na konferenciji za novinare.

Nakon trodnevne manifestacije, u ponedjeljak, 29. travnja u organizaciji Srpskog kulturnog društva Prosvjeta iz Siska u Hotelu Panonija održat će se književna večer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!