19:53 / 04.04.2015.

Autor: HRT

Franjevci ustupili Židovima mjesto za molitvu

-

-

Foto: - / -

U Mostaru Židovi nemaju sinagogu pa su im franjevci ustupili svoj prostor - za molitvu i proslavu njihova najvećega blagdana Pesaha.
Židovi slave Pesah - osmodnevni blagdan, kojim obilježavaju izlazak iz egipatskog ropstva. U Mostaru nemaju sinagogu pa su im franjevci ustupili svoj prostor - za molitvu i proslavu njihova najvećega blagdana.

Mala židovska zajednica u Mostaru nema sinagogu. Poslije rata za nju je postavljen temeljni kamen i na tome se stalo. Židovski vjernici ipak su ove godine svoj najveći blagdan Pesah proslavili u posebnom ozračju. Prostor za molitvu i prigodnu seder večeru koja simbolizira izlazak Židova iz egipatskog ropstva i slobodu ustupio im je mostarski Franjevački samostan.

Mostarski franjevci pokazali su kako u svijetu punom sukoba ima mjesta i za međusobno poštovanje različitosti.

Lijepu poruku u svijet ponijet će i učenici, pripadnici židovskog naroda s mostarskoga Međunarodnog koledža, koji su se pridružili molitvi i proslavi Pesaha u gostima kod franjevaca.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!