18:07 / 04.01.2017.

Autor: HRT

Kardinal Bozanić čestitao Božić patrijarhu SPC-a Irineju i mitropolitu Porfiriju

-

-

Foto: - / -

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je u srijedu Božić patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineju i pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću.
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je u srijedu Božić patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineju i pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću ističući da u božićnome slavlju ispovijedamo prihvaćanje objave istine o Bogu, o Bogočovjeku, a time i o čovjeku, o svijetu i o sebi.

Nadbiskup Bozanić u božićnoj čestitki mitropolitu Porfiriju ističe da u božićnome slavlju ispovijedamo prihvaćanje objave istine o Bogu, o Bogočovjeku, a time i o čovjeku, o svijetu i o sebi. Poručuje da je Božić blagdan za sve ljude, za cijelo čovječanstvo, a za nas kršćane događaj spasenja u kojemu se preporađamo, ponovno oživljujemo u ljubavi slaveći Boga koji se rađa da bi bio vidljiv, blizak, da bi po objavi ljubavi svima bio spoznatljiv, a mi da bismo se približili i Bogu i sebi i drugim ljudima.

"Crkva zagrebačka u godini Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, koju živi i slavi nošena riječima: 'Hodimo u novosti života' (Rim 6, 4), s radošću razmatra otajstvo rođenja Bogočovjeka Isusa Krista, istinske novosti koja razveseljuje svakog čovjeka i svojom ljubavlju preobražava svijet", navodi nadbiskup Bozanić u božićnoj čestitki mitropolitu Porfiriju i zahvaljuje mu na čestitki koju mu je uputio prigodom božićnih blagdana.

"Isus Krist, savršena Očeva Riječ, utjelovljenjem je preuzeo ljudsko obličje sjedinjujući se tako sa svakim čovjekom. U otajstvu Božića Isus Krist se objavljuje kao istinska novost koja nadilazi sva ljudska traženja i čežnje. Tu za čovjeka neizrecivu novost Bog je objavio u utjelovljenoj vječnoj Riječi da bismo i mi živjeli za druge. Radost i bogatstvo Kristova utjelovljenja usmjereni su na sve ljude", ističe se u božićnoj čestitki patrijarhu Irineju i zahvaljuje mu na čestitki koju mu je uputio prigodom božićnih blagdana..

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!