20:02 / 01.06.2016.

Autor: HRT

Mađarski dom kulture u Vukovaru

-

-

Foto: - / -

Tradicionalna mađarska kuća opremljena je sredstvima mađarske vlade, Vukovarsko-srijemske županije i Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Vukovara.
Pripadnici mađarske nacionalne manjine i u Vukovaru su dobili svoj Mađarski dom kulture gdje se od danas mogu družiti, plesati i pjevati.

Tradicionalna mađarska kuća opremljena je sredstvima mađarske vlade, Vukovarsko-srijemske županije i Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Vukovara, a iznutra su ju uredili članovi vlastitim sredstvima.

Na svečanosti otvaranja bio je predsjednik Nacionalne skupštine Mađarske koji je  najavio otvaranje još takvih objekata u Hrvatskoj, a presjednik Sabora Željko Reiner iz Vukovara je poručio da su Mađarska i Hrvatska izvrstan primjer dobrosusjedskih odnosa i kako Hrvatska ima najbolji model zaštite nacionalnih manjina u cijeloj Europi.

Odnosi između Hrvatske i Mađarske doživjeli su dno za vrijeme bivše vlade zbog migrantske krize, nismo razumjeli zašto smo mi uzrok unutarpolitičkih prepucavanja u vašoj zemlji. Sa sadašnjom vladom imamo bolje odnose i očekujemo suradnju na svim područjima jer Mađarska na Hrvatsku ozbiljno računa kao partnera u srednjoeuropskoj suradnji, izjavio je Laszlo Kover, predsjednik Narodne skupštine Mađarske

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!