08:47 / 30.09.2016.

Autor: HRT

Natjecanje izučavatelja Kurana iz čak 35 država

-

-

Foto: - / -

Natjecanje završava proglašenjem najboljih natjecatelja, dodjelom nagrada i priznanja te velikim mevludom 1. listopada, nakon akšam-namaza (oko 18 sati).
U zagrebačkom Islamskom centru otvoreno je 23. međunarodno natjecanje učača (izučavatelja) Kurana. U dva dana 62 sudionika iz 35 država natjecat će se u četiri kategorije. Najteža kategorija je poznavanje cijelog Kurana napamet.

Natjecanje završava proglašenjem najboljih natjecatelja, dodjelom nagrada i priznanja te velikim mevludom 1. listopada, nakon akšam-namaza (oko 18 sati).

Natjecanje su organizirali Mešihat islamske zajednice u Hrvatskoj i Medžlis Islamske zajednice Zagreb, u suradnji sa Ministarstvom vakufa Države Katar, Ministarstvom za islamske poslove Kraljevine Saudijske Arabije i Svjetskom organizacijom za hifz iz Džede (Saudijska Arabija), a pod generalnim pokroviteljstvom Grada Zagreba i pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!