Odlični odnosi Hrvatske i Mađarske

07.12.2022.

23:11

Autor: HRT/IMS

Visoka državna izaslanstva Hrvatske i Mađarske

Visoka državna izaslanstva Hrvatske i Mađarske

Foto: HTV / HRT

Visoka državna izaslanstva Hrvatske i Mađarske ocijenila su u Budimpešti da su odnosi dviju zemalja kao i položaj hrvatske i mađarske manjine odlični, te da se na rješavanju malobrojnih otvorenih pitanja kontinuirano radi. 

Takve su zaključke donijeli članovi Međuvladina mješovitog odbora za zaštitu nacionalnih manjina Hrvatske i Mađarske na 16. Plenarnoj sjednici. Raspravljalo se o obostranoj zaštiti manjina i aktualnim pitanjima položaja hrvatske, odnosno mađarske manjine u dvjema državama.

- Sve ove naše sjednice, naši zajednički susreti, naša nastojanja kroz preporuke koje zajedno usuglašavamo idu u pravcu da se ta prava još prošire, unaprijede, kako bi doista sve ono što im je potrebno bilo, što jednostavnije, funkcionalnije i lakše za ostvariti, rekao je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

- Kada je riječ o odnosima Hrvatske i Mađarske mislim da obje manjine, Mađari u Hrvatskoj i Hrvati u Mađarskoj, razvijenim manjinskim životom, institucijama i vezama potvrđuju svoju ulogu mosta između dviju država, rekao je Ferenc Kalmar, povjerenik ministra i supredsjednik mađarskog dijela Međuvladina mješovitog odbora.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!