15:42 / 10.01.2017.

Autor: HRT

Plenković primio predsjednika Mešihata Islamske zajednice ef. Hasanovića

foto: Patrik Macek/PIXSELL

foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Muftija Hasanović predstavio je rad Islamske zajednice u Hrvatskoj, označivši RH kao primjer zajedničkog života, a ne samo suživota.
Premijer Andrej Plenković primio je u utorak muftiju dr. Aziza ef. Hasanovića, predsjednika Mešihata Islamske zajednice u RH, iskazavši zadovoljstvo odnosima između hrvatske države i Islamske zajednice, a model uređenja tih odnosa ocijenio je kao primjer ostalim europskim državama.

"Predsjednik Vlade Andrej Plenković iskazao je zadovoljstvo dosegnutim standardima uređenja odnosa između Republike Hrvatske i Islamske zajednice u Hrvatskoj. Posebno je naglasio uspješnu provedbu Ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa. Hrvatski model uređenja odnosa države i Islamske zajednice ocjenjuje se kao primjer ostalim državama na području Europe", navodi Plenković, čiju izjavu u priopćenju prenose iz Banskih dvora.

Muftija Hasanović predstavio je rad Islamske zajednice u Hrvatskoj, označivši RH kao primjer zajedničkog života, a ne samo suživota, te primjer uključenosti pripadnika islamske zajednice u društvo. "Kultura dijaloga i tolerancije koju je uveo predsjednik Vlade jamstvo je da će se pitanja u društvu rješavati dogovorom", naglasio je te dao punu potporu radu Vlade, stoji u priopćenju.
 
Razgovaralo se i o aktualnoj migrantskoj krizi te o situaciji u Bosni i Hercegovini, pri čemu je premijer Plenković još jednom dao čvrstu potporu europskom putu BiH, a muftija Hasanović izrazio je zadovoljstvo takvim pristupom Vlade i odabirom BiH za prvi službeni vanjskopolitički posjet hrvatskog premijera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!