10:14 / 07.01.2020.

Autor: D.M./HRT

Pravoslavni vjernici slave Božić

-

-

Foto: - / -

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić predvodio je svečanu liturgiju u sabornoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu.
Pravoslavni vjernici slave Božić. Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić predvodio je svečanu liturgiju u sabornoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu.

Vjernicima koji slave po julijanskom kalendaru Porfirije je sinoć uputio i božićnu čestitku.

- Mir božji, Hristos se rodi. Vaistinu se rodi. I ove godine braćo i sestre slavimo rođenje Hristovo u vremenu koje je ispunjeno još uvijek mnogim sukobima, nesporazumima, gaženjenjem ljudskih prava, terorizmom. I to ne samo na planu odnosa između kontinenata, naroda i država nego čak i na planu osnovne ćelije svakog društva, čak i u porodici, poručio je Porfirije. 

Pravoslavni Božić svečano su proslavili i riječki vjernici. Paroh Mića Kostić naglasio je da je to blagdan ljubavi te svim vjernicima poželio da ga provedu s prijateljima i obitelji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!