Predsjednik Hrvatskog sabora čestitao židovskim vjernicima Pesah

15.04.2022.

10:56

Autor: HRT/Hina/E.L.S.

ilustracija

ilustracija

Foto: tomertu / Shutterstock

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku židovskim vjernicima u povodu blagdana Pesaha, uz želju da nam ozračje te važne svetkovine židovskog naroda donese blagostanje i mir i osnaži vjeru u bolju zajedničku budućnost.

- U povodu velikog židovskog blagdana Pesaha kojim se svetkuje oslobođenje židovskog naroda iz egipatskog ropstva i slavi radost slobode kao temeljne ljudske vrijednosti, svim vjernicama i vjernicima židovske vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke uime Hrvatskoga sabora i osobno. Neka nam ozračje ove važne svetkovine židovskog naroda donese blagostanje i mir i osnaži našu vjeru u bolju zajedničku budućnost. U vremenu u kojem živimo punom izazova obnovimo nadu u snagu solidarnosti, tolerancije, međusobnog uvažavanja i zajedništva - poručio je predsjednik Hrvatskog sabora.

Židovskim vjernicima Jandroković je zaželio da blagdan Pesaha provedu u miru i radosti sa svojim najbližima, uz uobičajeni pozdrav: Hag Pesah sameah.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!