Plenković, Milanović i Jandroković čestitali Kurban-bajram

27.06.2023.

Zadnja izmjena 13:55

Autor: Hina/HRT/A.S.

Kurban-bajram

Kurban-bajram

Foto: Slaven Branislav Babic / PIXSELL

Premijer Andrej Plenković čestitao je predsjedniku Mešihata Islamske vjerske zajednice u RH muftiji Azizu efendiji Hasanoviću i građanima islamske vjeroispovijesti Kurban-bajram poželjevši da ti dani budu prigoda za obnovu vjerničkoga zajedništva, suradnje i međuvjerskog dijaloga.

- S velikom radošću čestitam Vama i cijeloj islamskoj zajednici u Hrvatskoj Kurban-bajram. Neka vam bajramski dani budu prigoda za obnovu vjerničkoga zajedništva te suradnje, međuvjerskog dijaloga i razumijevanja u izgradnji zajedničke budućnosti, čemu islamska zajednica daje snažan i trajan doprinos, poručio je premijer.

- Uz želje da ove dane hodočašća i molitve, vjerničkoga i obiteljskoga zajedništva i solidarnosti s potrebitima provedete mirno i radosno s najdražima, još jednom od srca čestitam! Bajram Šerif Mubarek Olsun!, stoji na kraju čestitke predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Predsjednik RH Zoran Milanović uputio je čestitku građanima islamske vjeroispovijesti u povodu Kurban bajrama u kojoj ističe kako je islamska zajednica u Hrvatskoj primjer kako se suradnjom i uzajamnim poštovanjem doprinosi boljitku i razvoju zajedničke nam Domovine.

- Svim hrvatskim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti čestitam Kurban bajram i želim da ga proslavite u zdravlju i sreći, uz svoju obitelj i prijatelje, navodi se u čestitki.

Poželio je da nadolazeći blagdan svima donese radost i mir, razumijevanje za bližnje, ali i ljude u potrebi, jer samo poštovanjem, dobrotom i zajedništvom gradimo humanije i pravednije društvo.

- Islamska zajednica u Hrvatskoj primjer je kako se suradnjom i uzajamnim poštovanjem doprinosi boljitku i razvoju zajedničke nam Domovine. Bajram Šerif Mubarek Olsun!, stoji na kraju čestitke predsjednika Milanovića.

"Neka je plemenit Bajram blagoslovljen"


Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu Kurban bajrama predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji dr. Azizu ef. Hasanoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.

- U ime Hrvatskoga sabora i osobno, Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj upućujem iskrene čestitke u povodu velikog muslimanskog blagdana Kurban bajrama, poručio je. 

Kurban bajram, je ističe, blagdan je žrtve i ljubavi prema bližnjima koji vjernike snažno potiče i na djelatno milosrđe prema potrebitima. 

- Važno je takav pristup i praktično zagovarati, osobito u aktualnom vremenu višestrukih kriza, kako nitko od naših ranjivijih sugrađana ne bi ostao nezaštićen ili zanemaren. I ovaj je veliki blagdan stoga prigoda da se prisjetimo kako smo svi pozvani doprinositi izgradnji društva s više međusobnog razumijevanja i uvažavanja, solidarnosti i tolerancije, piše u priopćenju. 

- Cijeneći važan doprinos vjernika islamske vjeroispovijesti snaženju tih vrijednosti u Republici Hrvatskoj, uz želje da blagdan proslavite u obilju mira, radosti i ljubavi, u krugu svojih obitelji i najbližih, upućujem vam još jednom iskrene čestitke, istaknuo je Jandroković.

- Bajram Šerif Mubarek Olsun! Neka je plemenit Bajram blagoslovljen, poručio je predsjednik Sabora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!