Muftija Aziz Hasanović u emisiji '1 na 1'

18.05.2022.

21:18

Autor: Romano Bolković - 1 na 1/HRT

dr. Aziz ef. Hasanović,  muftija Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

dr. Aziz ef. Hasanović, muftija Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Foto: Romano Bolković - 1 na 1 / HRT

U HTV-ovoj emisiji Romana Bolkovića - 1 na 1 večeras je gostovao je dr. Aziz ef. Hasanović, muftija Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

 S muftijom Hasanovićem, voditelj emisije Romano Bolković razgovarao je o tome jesu li muslimani Hrvatske zadovoljni vjerskim životom u Hrvatskoj, što institucije islamske zajednice čine posebno u kontekstu migracija i integracija.

Razgovarali su i o doprinosu vjerskih zajednica multikulturnom i multikonfesionalnom ozračju, te koliko Bošnjaci kojima je Hrvatska domovina mogu pomoći razumijevanju između Bošnjaka i Hrvata u Bosni i Hercegovini.

U emisiji je bilo riječi i o fenomenu sekularizma, pobačaja i priziva savjesti, te o Europi kao poprištu vjerskih tenzija i sukoba.

Muftija Hasanović osvrnuo se na sto godina rada Muftijstva u Hrvatskoj, Ramazanu nakon pandemije, te svrsi čestih putovanja po Europi i svijetu i islamofobiji u Europi.

Komentirao je i Institut za obuku imama pri Europskoj uniji, te kako gleda na situaciju u svijetu nakon agresije na Ukrajinu, ali i razliku izbjeglica iz Ukrajine od izbjeglica iz Sirije.


Cijelu emisiju pogledajte u nastavku:  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!