17:54 / 06.06.2016.

Autor: HRT

Slavonski Brod: Otvoreno igralište u naselju s 500 romske djece

-

-

Foto: - / -

Igralište je otvoreno u sklopu projekta Krenimo zajedno, a grad Slavonski Brod je osigurao teren, dok je UNICEF uložio 83 tisuće kuna.
Novo dječje igralište izgrađeno je u slavonskobrodskom naselju „Josip Rimac“,  u kojem živi više od 500 djece romske nacionalne manjine.

Igralište je otvoreno u sklopu projekta "Krenimo zajedno", a grad Slavonski Brod je osigurao teren, dok je UNICEF uložio 83.000 kuna u opremanje.

Veselje djece koje se ovdje može vidjeti dovoljan je dokaz opravdanosti ulaganja u to igralište, mišljenja je Hrvoje Andrić, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda.

Za program uključenja djece romske nacionalne manjine u obrazovni sustav u Slavonskom Brodu, Unicef je u protekle dvije godine uložio 795.000 kuna.

Djeca nacionalnih manjina iz ruralnih područja nemaju jednake startne pozicije i to je ono što nastojimo izjednačiti,  kazala je Valentina Otmačić, predstojnica ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

U cilju poboljšanja kvalitete života u naselju "Josip Rimac", sljedeći veliki projekt je izgradnja je društvenog centra, te završetak legalizacije samog naselja, koje je izgrađeno na državnom zemljištu.

Pomaci koji se događaju ohrabrujući su za romsku zajednicu, naglasio je Milan Mitrović, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Grada Slavonskog Broda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!