Split: Nacionalne manjine održale manifestaciju "Dom je tamo gdje je pjesma"

09.05.2023.

22:26

Autor: HRT/Hina

Split

Split

Foto: Milan Sabic / PIXSELL

Jubilarna deseta manifestacija kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina Grda Splita pod nazivom "Dom je tamo gdje je pjesma" održana je u utorak navečer u Hrvatskom domu u Splitu, gdje se svojim kulturno zabavnim programima predstavilo osam nacionalnih manjina sa splitskog područja.

Sudionike manifestacije koju se tradicionalno organizira u povodu Dana Grada Splita i Dana Europe pozdravio je putem video-zida splitski gradonačelnik Ivica Puljak, naglasivši njezinu kulturološku važnost.

- Vašim kulturno-umjetničkim djelovanjem doprinosite promicanju bogate tradicije i promičete bogatstvo različitosti i zajedništvo na što smo svi u Splitu ponosni, poručio je Puljak sudionicima manifestacije "Dom je tamo gdje je pjesma."

Manifestaciju je organizirala Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grda Splita koja je u promotivnom materijalu za večerašnju manifestaciju poručila: "Naš grad Split prima otvorena srca ljude iz ciloga svita pa tako i sve nas".

U tradicionalnim narodnim nošnjama nastupili su članovi kulturnih društava nacionalnih manjina iz Splita i Splitsko-dalmatinske županije. Riječ je o nacionalnim manjinama Mađara, Bošnjaka, Slovenaca, Srba, Crnogoraca, Makedonaca, Poljaka i Talijana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!