Tisuće na otvorenju Islamskog centra u Sisku

08.09.2022.

Zadnja izmjena 13:25

Autor: HRT/Gordan Žvanović/D.M.

Okupljeni na otvorenju Islamskog centra u Sisku

Okupljeni na otvorenju Islamskog centra u Sisku

Foto: HTV / HRT

U nazočnosti predsjednika Zorana Milanovića i turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana otvoren je Islamski centar u Sisku. Na svečanosti otvorenja okupilo se više tisuća građana. 

Okupljenima se obratio turski predsjednik koji je poručio kako je Islamski centar u Sisku jedan od ključnih primjera suradnje Turske i Hrvatske, ponajprije zato što iza financiranja stoji turska Agencija za suradnju i koordinaciju. Istaknuo je i Hrvatsku kao europski primjer zemlje koja poštuje prava muslimanskih vjernika, javio je iz Siska Gordan Žvanović

Pripreme za izgradnju džamije u Sisku traju godinama, a projekt je, zahvaljujući brojnim donacijama iz zemlje i inozemstva, ostvaren u posljednje tri godine. Islamski kulturni centar, kako je priopćeno iz Medžlisa Islamske zajednice u Sisku, bit će otvorenog tipa i dostupan svim građanima.

Za vikend dan otvorenih vrata

Objekt ima ukupno 2349,70 četvornih metara korisnog prostora. U njemu se nalazi džamija (molitveni prostor) površine 600 četvornih metara, mektebske učionice, omladinski klub, kongresna dvorana za predavanja, vjenčanja i druge prigode, restoran, knjižnica s čitaonicom, stambeni prostor za vjerske službenike, te tehnički i skladišni prostor. Prostore edukativnog, društvenog i gastronomskog sadržaja moći će koristiti svi građani. Tako će se već ovog vikenda organizirati dan otvorenih vrata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!