10:30 / 13.05.2015.

Autor: Hana Gelb/HRT

Ususret manjinskim izborima: Još tjedan dana za provjeru statusa birača

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Izbori za članove vijeća i predstavnike manjina raspisani su za 31. svibnja 2015. Provjeru osobnog statusa u popisu birača možete saznati dolaskom u lokalni ured državne uprave, pisanim podneskom te putem web stranice.
Izbori za članove vijeća i predstavnike manjina raspisani su za nedjelju 31. svibnja 2015. Birači na izborima za članove i predstavnike nacionalnih manjina su hrvatski državljani s navršenih 18 godina, pripadnici su određene nacionalne manjine i imaju prebivalište na području jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave za koju su izbori raspisani.

Provjeru osobnog statusa u popisu birača, odnosno sve informacije o podacima unesenim u registar birača možete dobiti od ovlaštenog službenika dolaskom u lokalni ured državne uprave, pisanim podneskom te putem web stranice.

Birači pripadnici nacionalnih manjina za koje će se provesti izbori mogu pregledati odnosno zatražiti dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača u službi za opću upravu ureda državne uprave u županiji i Gradskom uredu za opću upravu Grada Zagreba, prema mjestu svog prebivališta, svakim radnim danom u radno vrijeme ureda, zaključno do srijede, 20. svibnja 2015. godine. Također, pripadnici nacionalnih manjina koji će navršiti 18 godina do dana provedbe izbora, mogu se  izjasniti o svojoj nacionalnoj pripadnosti pred nadležnim uredom.

Elektroničkim putem to možete provjeriti na stranici www.uprava.hr te pratiti upute kako biste došli do uvida u registar birača. Klik na: Uvid u registar; registar birača; upit u registar birača. Pritom je bitno da znate svoj MBG ili OIB.

Podatke o nadležnim uredima, njihove adrese I brojeve telefona, kao i ime kontakt osobe također možete naći na istoj stranci samo što umjesto upit u registar birača kliknete na rubriku nadležni uredi te ga odbrati prema županiji, ispostavi te gradu ili općini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!