Više od 300 izvođača nastupilo na 14. Večeri nacionalnih manjina

26.11.2022.

23:05

Autor: Hina/HRT

14. Večer nacionalnih manjina

14. Večer nacionalnih manjina

Foto: Damir Špehar / PIXSELL

Na 14. Večeri nacionalnih manjina, održanoj u subotu navečer u Dvorani europskih prvaka u Bjelovaru, više od 300 izvođača kroz pjesmu i ples predstavilo je običaje i tradiciju osam nacionalnih manjina.

Pred punom dvoranom nastupili su bosansko kulturno društvo Sevdah iz Zagreba, Češka obec Bjelovar, Zajednica Mađara Grada Bjelovara, Romski resorni centar iz Darde, Udruga Roma Grada Bjelovara, KUD Joakim Hardi iz Petrovaca koje predstavlja Rusine, Udruga ruske manjine Kalinka iz Čakovca, Srpska nacionalna manjina iz Belog Manastira te Srpska nacionalna manjina Grada Bjelovara.


Kao poseban gost predstavljeno je Hrvatsko kulturno društvo Sklad iz Đakova.


Osim bogatog kulturno-umjetničkog programa, u sklopu Večeri nacionalnih manjina organizirana je izložba rukotvorina, narodnih nošnji, ali i tradicionalna degustacija manjinskih specijaliteta koji su za posjetitelje bili besplatni.


Organizator Večeri nacionalnih manjina je Češka obec Bjelovar, glavni pokrovitelj priredbe je Grad Bjelovar, a sufinancira je i Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!