Vukovar: Konstituirajuće sjednice vijeća nacionalnih manjina

12.06.2023.

14:34

Autor: HRT/V.G./Hina

Konstituirajuće sjednice Vijeća nacionalnih manjina

Konstituirajuće sjednice Vijeća nacionalnih manjina

Foto: HTV / HRT

U Vukovaru su održane konstituirajuće sjednice vijeća nacionalnih manjina na kojima su svoje predstavnike birali pripadnici mađarske, slovačke, srpske, bošnjačke i rusinske nacionalne manjine u Gradu. 

Županija će nastaviti podupirati projekte i ideje koji jačaju međusobno povjerenje, dobrobit grada i svih njegovih građanki i građana - istaknuo je zamjenik župana uz čestitke izabranima.

- Naša županija ima tu sreću, privilegij i bogatstvo što na našem području živi, obitava i radi puno nacionalnih manjina. Čestitao sam im i poželio puno uspjeha i sreće u daljnjem radu. Županija će im uvijek tu biti kao potpora, rekao je Franjo Orešković, zamjenik vukovarsko-srijemskog župana.

- Ovaj saziv Vijeća ima i nove članove što je jako bitno. Sastavljen je od obrazovanih, iskusnih, mladih i starih. Na neki način smo složili 25 osoba koji će znati nositi se i s problemima srpske zajednice i naravno svih potreba srpske zajednice na području Vukovarsko-srijemske županije, rekao je Svetislav Mikerević, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!