22:53 / 08.08.2020.

Autor: T.V./Hina

20 godina zatvora zbog pokušaja rušenja Madura

Foto: Miraflores Palace/Handout via REUTERS

Foto: Miraflores Palace/Handout via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Venezuelski sud osudio je dvojicu bivših američkih vojnika na 20 godina zatvora zbog pokušaja rušenja s vlasti predsjednika Nicolasa Madura.
Venezuelski sud osudio je dvojicu bivših američkih vojnika na 20 godina zatvora zbog pokušaja rušenja s vlasti predsjednika Nicolasa Madura, javlja u subotu BBC.

Luke Denman (34) i Airan Berry (41), bivši specijalci, proglašeni su krivima za urotu, nezakonito krijumčarenje oružja i terorizam. Uhićeni su u svibnju s još 11 ljudi kada su morem pokušavali ući u zemlju iz Kolumbije.

Glavni državni tužitelj Tarek William Saab objavio je na Twitteru fotografije vozila, oružja i dokumenata i rekao da su američki "plaćenici" priznali krivnju. Dodao je da se nastavlja suđenje ostalim uhićenicima.

Venezuelska televizija objavila je ranije ove godine video snimku na kojoj Denman priznaje sudjelovanje u operaciji Gideon, planu da se Madura ili ubije ili da ga se otme i prebaci u SAD.

Američki predsjednik Donald Trump, Madurov protivnik, niječe da ima bilo kakve veze s incidentom. SAD podržava oporbenog vođu Juana Guaida i priznaje ga kao legitimnog vođu zemlje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!