00:00 / 27.02.2022.

Autor: HRT/Hina

3500 ruskih vojnika ranjeno ili ubijeno; Rusi ispalili više od 250 raketa

3500 ruskih vojnika ranjeno ili ubijeno; Rusi ispalili više od 250 raketa

3500 ruskih vojnika ranjeno ili ubijeno; Rusi ispalili više od 250 raketa

Foto: Maksim Levin / REUTERS

Ruski napad na Kijev ne napreduje, rekao je savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija te izvijestio da je ubijeno ili ranjeno oko 3500 ruskih vojnika, a prema Pentagonu Rusi su ispalili više od 250 raketa na mete u Ukrajini.

Udaramo na neprijatelja na području oko Kijeva. Neprijatelj za sada stoji na mjestu, rekao je Zelenskijev savjetnik Aleksij Arestovič, kako prenosi Reuters.

Ranije u subotu objavljeno je da Kijev trpi raketne napade i ulične borbe te da je ruska invazija do sada odnijela živote gotovo 200 civila.

Kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko rekao je u subotu ujutro da je Kijev pod kontrolom ukrajinske vlade te da u središtu grada nema ruskih vojnika.

Ranije je ukrajinska vojska objavila da su ruske postrojbe napale vojnu bazu smještenu na glavnoj aveniji u Kijevu, ali da je napad odbijen.

Visoki predstavnik američkog ministarstva obrane rekao je u subotu da su ruske oružane snage do poslije podneva ispalile više od 250 raketa na ciljve u Ukrajini.

Većinom su to bile rakete kratkog dometa, rekao je predstavnik Pentagona na brifingu za novinare u subotu.

Protivno ruskim tvrdnjama, rakete su "bez ikakve sumnje" pogodile civilne infrastrukture i stambena područja, rekao je. Nije jasno jesu li te ciljeve pogodile slučajno ili hotimično. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!