13:57 / 24.05.2021.

Autor: A.M./Hina/HRT

Aktivistica Black Lives Matters kritično nakon pucnjave u Londonu

Forenzički službenici rade na tom području nakon što je Sasha Johnson, aktivistica BLM-a, ustrijeljenja

Forenzički službenici rade na tom području nakon što je Sasha Johnson, aktivistica BLM-a, ustrijeljenja

Foto: Hannah McKay / REUTERS

Sasha Johnson, aktivistica organizacije Black Lives Matter, nalazi se u kritičnom stanju nakon što je u ponedjeljak ujutro u južnom Londonu teško ranjena hicem iz vatrenog oružja u glavu, priopćila je njena politička stranka.


Londonska metropolitanska policija apelirala je na svjedoke nakon što su pronašli ženu od dvadesetak godina u koju je pucano u Peckhamu.

Policija je priopćila da je žena, koju nisu imenovali, u bolnici s ozljedama opasnim po život.

- Svi se nadamo da će se stanje ove mlade žene popraviti, rekao je glavni inspektor Jimi Tele i dodao da je njihova istraga "u ranoj fazi" te da je "u tijeku hitna istraga kako bi se utvrdile okolnosti".

Johnson, inače majka dvoje djece, vodeća je osoba u pokretu Black Lives Matter u Velikoj Britaniji i članica je izvršnog odbora vodstva Stranke preuzimanja inicijative.

- Napad se dogodio u ranim jutarnjim satima, nakon brojnih prijetnji smrću zbog njezina aktivizma, izvijestili su iz stranke.

Njezina je prijateljica, međutim, za BBC rekla kako misli da je "incident više povezan sa suparničkim bandama, nego s njezinim aktivizmom" te da "Johnson nije bila predviđena kao žrtva".


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!