16:48 / 28.12.2021.

Autor: V.K./HRT/Hina

Alarm u Crnoj Gori: Udvostručen broj zaraženih koronavirusom

Alarm u Crnoj Gori

Alarm u Crnoj Gori

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Crnogorski epidemiolozi registrirali su u utorak 1120 novih slučajeva koronavirusa, skoro dvostruko više nego u ponedjeljak kada ih je bilo 580, zbog čega su zdravstvene vlasti najavile pooštravanje mjera.

Zdravstvene vlasti Crne Gore su, najavljujući nove epidemiološke mjere, priopćile i da je prema dosadašnjim istraživanjima, najviše inficiranih omikron varijantom među mlađima od 40 godina.

- Zbog naglog rasta oboljelih omikron varijantom ministarstvo zdravlja sutra će donijeti odluku o pooštravanju epidemioloških mjera, priopćeno je iz te institucije, te je istaknuto da su u toku konzultacije na svim nivoima zdravstvenog sustava kako bi već sutra počela drugačija organizacija rada, koja predviđa dodatni angažman lijećnika i medicinskog osoblja sa sekundarnog nivoa u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Crnogorske zdravstvene vlasti prošlog tjedna, zbog pada broja oboljelih, dozvolile su rad ugostiteljskim objektima tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana i nakon ponoći, ali uz obavezno posjedovanje nacionalne covid potvrde.

Od ranije su zabranjeni organizirani dočeci nove godine na gradskim trgovima, a nošenje maske obavezno je u zatvorenom prostoru.

Crna Gora je s dvije doze imunizirala oko 60 posto odraslog stanovništva, dok je treću dozu primilo 75 tisuća stanovnika Crne Gore.

Od početka pandemije od koronavirusa je u Crnoj Gori preminulo 2398 osoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!