Američka predsjednička kampanja ulazi u završnicu

30.10.2020.

09:57

Autor: Branimir Farkaš/Dobro jutro, Hrvatska/HRT

default error photo
Postoji mogućnost da u petak ne bude poznato tko je predsjednik SAD-a, zbog dopisnog glasovanja, rekao je vanjskopolitički komentator Branimir Farkaš.
Američka predsjednička kampanja ulazi u završnicu. Idućeg petka trebali bi znati tko je američki predsjednik. Iako postoji mogućnost da još ne bude poznato zbog dopisnog glasovanja, rekao je vanjskopolitički komentator Branimir Farkaš.

- U ukupnom broju glasova, dopisno glasovanje je do sada bilo oko 20%, no u nekim državama već sada je prešlo više od 80% glasova. Ako znamo da je to 240 milijuna birača možete misliti koliko je to logističko opterećenje za američku poštu koja mora procesuirati te glasove, rekao je Farkaš.

➡️ Duel Trumpa i Bidena na Floridi, ključnoj za predstojeće izbore

U jednom trenutku je, kaže, Donald Trump dovodio u pitanje legalnost i legitimnost izbora, ako će to provoditi pošta.

- Rekao je da je šef američke pošte povezan s Demokratima, nakon čega je on istupio u javnost i dao jedno logično priopćenje te demantirao takve optužbe, dodaje Farkaš.

Trump je tada korigirao svoje stavove i rekao da će prihvatiti izbore - ono što je Joe Biden rekao tijekom prve debate - ako izgubim, to ću prihvatiti, ako dobijem, bit ću predsjednik svih državljana.

Cijeli razgovor poslušajte ovdje:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!