Američka vojska izvela antiterorističku operaciju na sjeverozapadu Sirije

03.02.2022.

08:22

Autor: Hina/HRT/D.S.

Nakon antiterorističke misije u Atmehu

Nakon antiterorističke misije u Atmehu

Foto: Mohamed Al-Daher / REUTERS

 Američka vojska u četvrtak je uspješno provela protuterorističku misiju na sjeverozapadu Sirije, objavio je Pentagon, dodajući da nije bilo američkih žrtava. 

Stanovnici sjeverozapadnog grada Atmeha i pobunjenici koji se bore protiv sirijske vlade ranije su izvijestili o nekoliko civilnih žrtava dva sata duge operacije. Vjeruje se da su mete bili džihadisti povezani s Al-Qaidom, prenosi Reuters. 


Američke snage za posebne operacije pod zapovjedništvom Središnjeg zapovjedništva večeras su izvele protuterorističku misiju na sjeverozapadu Sirije. Misija je bila uspješna, priopćio je glasnogovornik Pentagona John Kirby


Nije bilo američkih žrtava. Bit će više informacija kad stignu, dodao je. 


Stanovnici Atmeha rekli su da se operacija dogodila oko ponoći u gusto naseljenom području na granici s Turskom gdje deseci tisuća izbjeglih Sirijaca žive u improviziranom smještaju. 


Stanovnici su čuli razmjenu vatre, što znači da je postojao otpor operaciji. Jedan Sirijac Reutersu je rekao da je u operaciji ubijeno nekoliko ljudi, dok drugi tvrdi da su spasilačke službe izvukle najmanje 12 tijela iz urušene višekatnice, uključujući žene i djecu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!