Američki ministar obrane Lloyd Austin pozitivan na koronavirus

03.01.2022.

09:00

Autor: Hina/HRT/D.D.

Američki ministar obrane pozitivan na koronavirus

Američki ministar obrane pozitivan na koronavirus

Foto: Jeon Heon-Kyun / REUTERS

Američki ministar obrane Lloyd Austin u nedjelju je objavio da je pozitivan na covid-19 i da ima blage simptome, no da će zadržati sve ovlasti dok je u karanteni kod kuće u idućih pet dana.

U priopćenju, Austin je rekao da je zatražio test ranije u nedjelju nakon što je primijetio simptome dok se odmarao kod kuće.

- Moji simptomi su blagi i slijedim upute svoga liječnika, rekao je Austin u priopćenju dodavši da će ostati u karanteni kod kuće narednih pet dana u skladu s uputama američkog zdravstvenog tijela CDC-a.

- U mjeri u kojoj je to moguće, planiram biti virtualno prisutan ovaj nadolazeći tjedan na ključnim sastancima i raspravama. Zadržat ću sve ovlasti. Zamjenica ministra Kathleen Hicks zastupat će me prema potrebi u drugim pitanjima, rekao je Austin.

Ministarstvo pravosuđa reklo je da je ministar u cijelosti cijepljen te da je u listopadu primio booster dozu.

Posljednji put se vidio s predsjednikom Joeom Bidenom 21. prosinca, više od tjedan dana prije nego što je počeo osjećati simptome i toga jutra je bio negativan, rekao je.

Broj novozaraženih koronavirusom u SAD-u nedavno je naglo narastao, djelomično i zbog širenja vrlo zarazne varijante omikrona.

U prosjeku, zdravstvene vlasti u zemlji od 330 milijuna stanovnika zabilježile su oko 300.000 novih slučajeva svaki dan u posljednjih sedam dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!