Američki tužitelj predložio da se Trumpu sudi u siječnju 2024.

11.08.2023.

07:21

Autor: HRT/D.M./Hina

Donald Trump i Jack Smith

Donald Trump i Jack Smith

Foto: Tasos Katopodis, Kevin Wurm / Reuters

Posebni tužitelj Jack Smith predložio je u četvrtak da suđenje bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu za navodni pokušaj poništenja rezultata izbora 2020. počne u siječnju 2024.

Sutkinja koja će voditi raspravu na saveznom sudu u Washingtonu Tanya Chutkan rekla je da će se nadnevak suđenja odrediti na ročištu koje je zakazala za 28. kolovoza. Tužiteljstvu je dala rok do 10. kolovoza a obrani do 17. kolovoza da pripreme svoje prijedloge.

Posebni tužitelj je u svom podnesku upućenom sutkinji u četvrtak predložio nadnevak 2. siječnja 2024., ocijenivši da postupak "ne bi trebao trajati više od četiri do šest tjedana".

Uz to, Donald Trump treba od svibnja 2024. odgovarati na saveznom sudu u Floridi na optužbe da je ugrozio sigurnost Sjedinjenih Država držeći povjerljive dokumente nakon odlaska iz Bijele kuće u siječnju 2021., među kojima i vojne planove i informacije o nuklearnom oružju, u svojoj rezidenciji u Mar-a-Lagu, na Floridi.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!