21:49 / 03.04.2018.

Autor: HRT

Američki veleposlanik čudi se blagoj reakciji Slovenije

-

-

Foto: - / -

Američki veleposlanik u Sloveniji začuđen je blagim reakcijama Ljubljane na napad nervnim otrovom u Velikoj Britaniji i poručuje da bi Slovenija morala donijeti dugoročnu procjenu što je njezin interes.
Američki veleposlanik u Sloveniji Brent Hartley začuđen je blagim reakcijama Ljubljane na napad nervnim otrovom u Velikoj Britaniji i poručuje da bi Slovenija morala donijeti dugoročnu procjenu što je njezin interes - demokratske vrijednosti Zapada ili ruski model društva.

Hartley je ocijenio da se diplomatskoj inicijativi većine europskih država, članica NATO saveza i nekih partnerskih država trebala pridružiti i Slovenija, te da za to još ima vremena.

Rusi su pokazali da su spremni na djelovanje koje destabilizira Europu ili druge regije u svijetu. Od velike je važnosti da međunarodna zajednica uputi jasnu poruku Moskvi da su takvi postupci potpuno neprihvatljivi, kazao je Hartlery, dodavši da se i dalje treba nadati da će se odnosi s Rusijom popraviti.

Na pitanje o slovensko-hrvatskom grarničnom prijeporu i sporu oko arbitzraže, Hartley je ponovio da se SAD ne želi opredjeljivati o graničnom pitanju dviju naših saveznica u NATO savezu i dviju članica EU-a dodavši da SAD potiče obje države da postignu dogovor o tome.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!