Apostolski vizitator za Međugorje: Crkva pozorno prati fenomen

13.02.2022.

17:21

Autor: HRT/Hina

mons. Aldo Cavalli, apostolski vizitator za Međugorje

mons. Aldo Cavalli, apostolski vizitator za Međugorje

Foto: Dnevnik / HRT

Novi apostolski vizitator za Međugorje, mons. Aldo Cavalli izjavio je kako Crkva pozorno prati fenomen vezan za to svjetski poznato mjesto i dodao da mu je papa Franjo prije odlaska u misiju poručio da je obnaša 'spokojno i uravnoteženo'.

Fenomen Međugorja vezuje se uz tvrdnje tada šestero djece da im se na obližnjem brdu 1981. godine ukazala Gospa. Dio njih i danas tvrdi da im se Gospa i dalje ukazuje.

- Sveopća Crkva pozorno prati taj fenomen, jako pozorno, rekao je Cavalli kojega je papa Franjo imenovao apostolskim nuncijem za Međugorje potkraj studenog.

U intervjuu radiju Mir, talijanski svećenik je rekao da je od Pape dobio kratke i jasne upute.

- Rekao mi je: 'Ideš tamo, budi tamo, mirno, spokojno i uravnoteženo, budi tamo i prati ljude', izjavio je Cavalli koji je u petak stigao u to mjesto na zapadu Bosne i Hercegovine.

Katolička crkva još nije iznijela službeno stajalište o nadnaravnosti međugorskih događanja. Povjerenstvo koje je 2010. utemeljio papa Benedikt XVI. završilo je svoj posao i izvještaj o međugorskome fenomenu dostavilo Svetoj stolici na konačnu odluku.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!