12:07 / 31.05.2018.

Autor: M.M./Hina

Asad poručio SAD-u da uči iz iračkog iskustva i napusti Siriju

-

-

Foto: - / -

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad rekao je da bi Sjedinjene Države trebale naučiti lekciju iz Iraka i povući se iz Sirije.
Sirijski predsjednik Bašar al-Asad rekao je da bi Sjedinjene Države trebale naučiti lekciju iz Iraka i povući se iz Sirije. Obećao je milom ili silom vratiti dijelove zemlje kojima vladaju proameričke milicije.

U intervjuu za Russia Today Asad je rekao da je vlada sada počela otvarati vrata pregovorima sa Sirijskim demokratskim snagama (SDF), savezom milicijom kojom dominiraju Kurdi i koja nadzire sjeverne i istočne dijelove Sirije gdje su stacionirane američke snage.

To je prva opcija. Ako ne uspije krenut ćemo vratiti ta područja silom. Nemamo drugih opcija, s Amerikancima ili bez njih, rekao je. Amerikanci moraju otići i oni će otići ovako ili onako, rekao je i podsjetio: Došli su u Irak bez pravnog temelja i vidite što im se dogodilo. Trebali su naučiti lekciju. Irak nije iznimka, Sirija nije iznimka. Narod u toj regiji više neće prihvatiti strance.

Odgovarajući na riječi američkog predsjednika Donalda Trumpa koji ga je počastio izrazom životinja Asad, sirijski čelnik je odgovorio Ono ste što govorite.

Trump je Asada nazvao životinjom pošto je u travnju sirijski režim optužen za napad nervnim plinom blizu Damaska koji je pod kontrolom pobunjenika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!