Atif Dudaković optužen za ratni zločin

11.10.2018.

15:34

Autor: I.M./HRT

default error photo
Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Atifa Dudakovića, nekadašnjeg zapovjednika Petog korpusa Armije BiH te 16 njegovih suboraca zbog zločina na području Krajine.
Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Atifa Dudakovića, nekadašnjeg zapovjednika Petog korpusa Armije BiH te 16 njegovih suboraca zbog zločina na području Krajine.

U velikoj akciji SIPA-e uhićen general Dudaković i još 11 osoba


Prema navodima Tužiteljstva zločini obuhvaćaju ubojstva više od 300 osoba, progon i zlostavljanje civila i ratnih zarobljenika, kao i uništenje pravoslavnih hramova, crkava i vjerskih objekata.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje. Zločini za koje ih se tereti odnose se na općine Bosanski Petrovac, Ključ, Bosanska Krupa, Sanski Most te zločine protiv civila u općinama Bihać i Cazin.

Dio optužnice koji se odnosi na Atifa Dudakovića tiče se i zločina nad Bošnjacima, pripadnicima Narodne obrane Autonomne pokrajine Zapadna Bosna, u vrijeme sukoba u Cazinskoj krajini, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!