09:08 / 19.04.2021.

Autor: V.K./HRT/Hina

Australija otvorila "putnički balon" s Novim Zelandom

Australija otvorila "putnički balon" s Novim Zelandom

Australija otvorila "putnički balon" s Novim Zelandom

Foto: AAP Image/Mick Tsikas / REUTERS

Susreti puni suza ispunili su zračnu luku Auckland u ponedjeljak, nakon što je stanovnicima Australije dozvoljeno slobodno putovanje na Novi Zeland, prvi put u više od godinu dana, javlja u ponedjeljak BBC.


Dugo očekivani "putnički balon" na relaciji Australija - Novi Zeland znači da putnici više ne trebaju ići u karantenu pri dolasku.

Tisuće putnika rezerviralo je let između dviju zemalja u ponedjeljak.

Obje zemlje kontrolirale su žarišta koronavirusa i održavale niske stope zaraze, većinom zahvaljujući strogim ograničenjima.

Uzbuđeni putnici ispunili su zračne luke u Australiji kako bi otputovali u različite dijelove Novog Zelanda u ponedjeljak, a neki su ustali prije zore kako bi bili spremni za ukrcaj.

- Nisam ni znala koliko ću danas biti emotivna, rekla je putnica Dawn Tratt za BBC u zračnoj luci Sydney.

Iako su mnogi nestrpljivo iščekivali susret s najmilijima, za druge je putovanje bilo sumornije.

- Moj stariji brat umro je prošli četvrtak, nismo uspjeli otići ondje prošli tjedan, ali danas smo dobili priliku vratiti se kući bez karantene tako da je dobro, jako je dobro otići i poslati ga na počinak, rekao je John Palalagi u Sydneyju.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!