07:52 / 28.04.2020.

Autor: HRT

Australija ublažava mjere, plaže otvorene

Foto: REUTERS/Loren Elliott

Foto: REUTERS/Loren Elliott

Foto: - / REUTERS

Država Novi Južni Wales od petka dopušta i da dvije odrasle osobe posjete treću u njezinu domu.
Australska najnaseljenija država priopćila je da će ublažiti neka ograničenja kretanja nakon što su ponovno otvorene plaže u nadi da će politka povećanja broja testiranja pomoći u suzbijanju širenja koronavirusa.

Koronavirus - epidemija iz minute u minutu
Sve o koronavirusu

Plaža Bondi i još dvije susjedne plaže u Sydneyu otvorene su za lokalno stanovništvo, čime je poništena odluka lokalnih vlasti o njihovu zatvaranju koja je donesena zbog velikih gužvi i kršenja mjera socijalnog distanciranja.

Država Novi Južni Wales, u kojoj je zabilježena gotovo polovina australskih slučajeva zaraze koronavirusom, u međuvremenu je priopćila da će dopustiti od petka da dvije odrasle osobe posjete treću u njezinu domu. Time je ublažena zabrana kretanja koje nije nužno. Djeci je dopušten odlazak u kućne posjete, a ljudi koji se ne osjećaju dobro trebaju ostati kod kuće.

Australija je izbjegla velik broj smrti od covida-19 kakav je viđen u drugim zemljama. U zemlji su zabilježena 6723 zaražena i 84 smrti povezanih s koronavirusom. Državne vlade uspostavile su centre za testiranja i sada ohrabruju građane da se podvrgnu testiranju bez obzira na to imaju li simptome.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!