Australija: Vjetar podignuo dvorac na napuhavanje, 4 djece poginulo

09:18 / 16.12.2021.

Autor: HRT/Hina/Reuters

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Četvero djece poginulo je u Australiji i nekoliko je teško ozlijeđeno kad je jak vjetar podignuo u zrak dvorac na napuhavanje za vrijeme školske proslave, zbog čega su pali s visine od 10 metara, objavile su vlasti u četvrtak, što je izazvalo val nevjerice i tuge. Dva dječaka i dvije djevojčice u dobi 10 ili 11 godina poginuli su u nesreći u Devonportu, na sjeverozapadu države Tasmanije. Još petero djece je u bolnici, uključujući četvero u kritičnom stanju, priopćile su vlasti.

Okolnosti nesreće još nisu razjašnjene, a nisu objavljeni drugi detalji o identitetu djece osim da se incident dogodio u osnovnoj školi Hillcrest. 

Stradala djeca učenici su posljednjeg, 6. razreda osnovne škole.

Nesreća spada među najgore takve vrste u Australiji i izazvala je val nevjerice i žalosti.

- Na dan kada su ova djeca trebala slaviti svoj posljednji dan osnovne škole, a umjesto toga svi tugujemo zbog toga što smo ih izgubili, rekao je novinarima tasmanski policijski povjerenik Darren Hine.

Srce nam se slama zbog obitelji i voljenih, školskih kolega, učitelja ovih mladih ljudi koje smo prerano izgubili.

Tasmanski premijer Peter Gutwein rekao je da je "jednostavno nezamislivo da se ova šokantna tragedija dogodila" i obećao temeljitu istragu. Australski premijer Scott Morrison rekao je da je to "potresan incident koji slama srce".

- Mala djeca sa svojim obiteljima za vrijeme proslave koja se pretvorila u tako užasnu tragediju u ovo doba godine. To vam jednostavno slama srce, rekao je Morrison novinarima.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!