19:54 / 11.01.2020.

Autor: HRT

Australija zahvaljuje vatrogascima

Paul Braven/via REUTERS

Paul Braven/via REUTERS

Foto: - / REUTERS

U znak zahvalnosti australskim vatrogascima, koji se još od rujna bore s katastrofalnim požarima, na zgradi Opere u Sydneyju - organizirana je posebna projekcija.
Na jugoistoku Australije i dalje kataklizmički prizori. Mega-požar koji je nastao spajanjem triju velikih požara na granici Novog Južnog Walesa i Victorije prostire se na 640 tisuća hektara i mogao bi sve pred sobom gutati još tjednima.

Za sljedeći  tjedan prognostičari ne predviđaju iznimno visoke temperature, ali ni kišu. U znak zahvalnosti australskim vatrogascima, koji se još od rujna bore s katastrofalnim požarima, na zgradi Opere u Sydneyju - organizirana je posebna projekcija.

- Idući tjedan očekujemo više vlage, općenito više kiše i lokalnih pljuskova. Nadamo se da neće biti novog grmljavinskog nevremena te suhih grmljavina i munja koje uzrokuju požare. Sljedeći tjedan donosi izazove, pratit ćemo nestabilnost atmosfere. U borbi s vatrenom stihijom na tlu ćemo primjenjivati kombiniranu strategiju, zbog goleme površine zahvaćene požarima i njihove geografske rasprostranjenosti - izjavio je Shane Fitzsimmons, povjerenik Novog Južnog Walesa za ruralno vatrogastvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!