Australski ministar o slučaj Đoković: Pitanja o načinu ulaska u zemlju stvar savezne vlade

15:32 / 08.01.2022.

Autor: HRT/IMS/V.G.

Martin Foley

Martin Foley

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Odvjetnici Novaka Đokovića u sudskom su podnesku naveli da se prvi tenisač svijeta zarazio koronavirusom sredinom prosinca te da je imao odobrenje australske imigracijske službe da uđe u Australiju na temelju medicinskog izuzeća od cijepljenja.

Đoković je u prihvatnom centru za imigrante u Melbourneu jer mu je poništena viza nakon dolaska u zračnu luku. Sudskim putem nastoji pobiti odluku australske vlade da ga deportira iz zemlje. Ročište na saveznom sudu u Melbourneu najavljeno je za ponedjeljak.

- Ono što dosljedno ističemo jest da su pitanja o načinu ulaska u zemlju stvar savezne vlade - Commonwealtha i njihova programa viza. Ono što smo vidjeli u posljednjih nekoliko dana mnogo je informacija u vezi s procesom Commonwealtha i načinu kako teniska zajednica rješava procese, sve je to o načinu ulaska u zemlju. To su pitanja za Commonwealth i Australian Open, rekao je Martin Foley, ministar zdravstva australske savezne države Victorije.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!