11:13 / 25.10.2020.

Autor: Hina

Austrijska pošta prodaje 'COVID-19' marke

Foto: REUTERS/Leonhard Foeger

Foto: REUTERS/Leonhard Foeger

Foto: - / REUTERS

Marku se može kupiti po neuobičajenoj cijeni od 2.75 eura plus 2.75 eura jer poštanska služba donira polovicu prihoda od prodaje ljudima koji su teško pogođeni pandemijom.
Pandemija covida-19 nadahnula je austrijsku poštu da izradi marke od toaletnog papira.

Poštanska služba priopćila je da je ideju za troslojnu marku dobila početkom ove godine, kada su higijenski proizvodi postali simbol karantene i paničnih kupnji. Međutim, trebalo je nekoliko mjeseci da se ideja ostvari.

"Toaletni papir dugo je vremena u trgovinama bio rasprodan i teško ga se moglo nabaviti u dovoljnoj količini", navodi državna poštanska služba.

Marka prikazuje slonića, životinju koja se u Austriji koristi kao simbol razmaka od jednog metra koju bi ljudi trebali držati kako bi izbjegli zarazu koronavirusom. Marku se može kupiti po neuobičajenoj cijeni od 2.75 eura plus 2.75 eura jer poštanska služba donira polovicu prihoda od prodaje ljudima koji su teško pogođeni pandemijom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!