11:44 / 17.10.2020.

Autor: HRT/Hina

Austrijski ministar vanjskih poslova pozitivan na covid nakon EU sastanka

Foto: REUTERS/Leonhard Foeger

Foto: REUTERS/Leonhard Foeger

Foto: - / REUTERS

Iz mjere opreza svi članovi vlade bit će testirani u subotu.
Austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg testiran je pozitivno na koronavirus, a postoji mogućnost da se zarazio na sastanku sa suradnicima iz Europske unije u ponedjeljak, rekla je glasnogovornica njegova ministarstva u subotu.

Schallenbergov slučaj mogao bi biti pokazatelj da se zaraza koronavirusom proširila na tom sastanku u organizaciji Vijeća vanjskih poslova EU-a. Njegova belgijska kolegica Sophie Wilmes rekla je u petak da odlazi u samoizolaciju s mogućim simptomima bolesti.

- Sumnja se da je Schallenberg bio zaražen na sastanku Vijeća vanjskih poslova u Luksemburgu u ponedjeljak, rekla je glasnogovornica, dodavši da nije imao simptome te da je testiran rutinski.

Schallenberg je također bio na sastanku vlade u srijedu, no članovi vlade nosili su maske, rekla je glasnogovornica. Austrijska vlada našla se u strahu prije manje od dva tjedna kad je bliski kolega kancelara Sebastiana Kurza testiran pozitivno.

- Iz mjere opreza svi članovi vlade bit će testirani u subotu, rekla je glasnogovornica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!