20:32 / 18.06.2020.

Autor: HRT

Azerbajdžan ponovno vraća karantenu do 1. kolovoza

Foto: REUTERS/Aziz Karimov/File Photo

Foto: REUTERS/Aziz Karimov/File Photo

Foto: - / REUTERS

Azerbajdžan ponovno uvodi karantenu stanovništva nakon skoka broja infekcija, manje od tri tjedna nakon što su olakšane mjere, uvedene protiv širenja koronavirusa.
Azerbajdžan je u četvrtak najavio da će ponovno uvesti karantenu stanovništva nakon skoka broja infekcija, manje od tri tjedna nakon što su olakšane mjere, uvedene protiv širenja koronavirusa.

- Režim stroge karantene bit će uspostavljen do 1. kolovoza i to od nedjelje u Bakuu i drugim velikim gradovima, objavila je vlada u priopćenju.

Vlada je istaknula da će stanovnici velikih gradova, među kojima je i prijestolnica Baku, moći napuštati domove samo uz posebno dopuštenje. Trgovački centri, kina, restorani i kafići, muzeji i kozmetički saloni u tim gradovima ponovno će se zatvoriti nakon što su se otvorili 31. svibnja.

Azerbajdžan je uveo mjere karantene 24. ožujka i nekoliko ih puta produljio.
Od početka lipnja, broj zaraženih koronavirusom u Azerbajdžanu koji ima oko 10 milijuna stanovnika se udvostručio i u četvrtak je bilo 11.329 zaraženih i 139 smrtnih slučajeva.

Izvanredno stanje uvedeno u ožujku i većina restrikcija ukinute su 31. svibnja.

Predsjednik Ilham Alijev priznao je da je olakšavanje mjera dovelo do "povećanja broja novozaraženih" te rekao da je "stanje u potpunosti pod kontrolom".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!