10:25 / 05.01.2022.

Autor: V.K./HRT/Hina

Baerbock u SAD-u naglašava potrebu dijaloga s Rusijom

Annalena Baerbock, ministrica vanjskih poslova Njemačke

Annalena Baerbock, ministrica vanjskih poslova Njemačke

Foto: Michael Sohn / Pool via REUTERS

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock u srijedu putuje u Washington kako bi se susrela s američkim šefom diplomacije Antonyjem Blinkenom, a uoči tog sastanka rekla je da će naglasiti potrebu dijaloga s Rusijom radi sprječavanja sukoba u Ukrajini.


Što se tiče Rusije, zajednička poruka Europljana i SAD-a je jasna: rusko djelovanje dolazi s jasnom cijenom, a jedini izlaz iz ove krize je kroz dijalog, priopćila je.

Ulazimo u ključnu fazu u kojoj su neminovni važni razgovori na raznim razinama. Iako su formati razgovora različiti, naše poruke vladi u Moskvi kao transatlantskih partnera uvijek su iste.

Zabrinuti zbog ruskog grupiranja vojske na ukrajinskoj granici SAD i ruski dužnosnici održat će razgovore 10. siječnja u Ženevi, a NATO je dogovorio susret veleposlanika članica i najviših ruskih dužnosnika i dva dana kasnije.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!