21:27 / 19.04.2018.

Autor: D.M./HRT

Balša Božović: Ako nitko neće zaustaviti Šešelja - mi ćemo

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: - / -

"Ako institucije nemaju namjeru stati na put Šešelju bit ćemo primorani to napraviti sami i zaštititi ljude kojima on ponovo prijeti", izjavio je Balša Božović.
"Ako državne institucije nemaju namjeru stati na put osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju i sankcionirati njegove najave da će svoje ratne zločine ponoviti, bit ćemo primorani to napraviti sami i zaštititi ljude kojima Šešelj ponovo prijeti protjerivanjem i nasiljem", izjavio je Balša Božović, zastupnik Demokratske stranke Srbije povodom Šešeljeve najave da će Srpska radikalna stranka 6. svibnja u Hrtkovcima održati skup.

Prije 26 godina na taj je dan Šešelj na skupu u Hrtkovcima Hrvatima poručio da moraju napustiti Srbiju. Hrtkovci su selo u Vojvodini, gdje je prije srpske agresije na Hrvatsku živjelo 40% Hrvata. U 4 dana 1992. mjesto je napustilo 1.200 Hrvata. "Vlast ignorira Šešeljevo ponašanje, dopušta mu se da bude zastupnik, iako mu zakon to zabranjuje, šuti se na njegove prijetnje zastupnicima Aleksandri Jerkov i Tomislavu Žigmanovu, ne sankcioniraju njegove najave da jedva čeka ponoviti svoja sramotna djela. Jedino što nam ostaje je da sami štitimo naše sugrađane od zla. Jasno je da oni koji vode državu i danas podržavaju Šešelja, baš kao i 90-ih, ali na to nemaju pravo", naglasio je Božović.

Hrtkovci, mjesto koje je 1992. napustilo 772 Hrvata - video 

Božović je rekao i da je teško je procijeniti što je licemjernije - višednevno toleriranje nasilničkog i kriminalnog ponašanja osuđenog ratnog zločinca ili iznenađenost i šokiranost kada je izazvao ozbiljan diplomatski incident između Srbije i Hrvatske, koji može nanijeti štetu Srbiji. "Zato, ako sramotni miting u Hrtkovcima 6. svibnja bude održan, ako radikali odu u Hrtkovce opet zastrašivati i maltretirti ljude, bit ćemo tamo. Mi se pred njima ne želimo povlačiti. Spremni smo braniti svoje sugrađane, kada već Vučićeva vlast neće", naglasio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!