Banožić posjetio albansku pukovniju za specijalne operacije

06.04.2022.

17:05

Autor: I.Z./HRT/Hina

Banožić posjetio albansku pukovniju za specijalne operacije

Banožić posjetio albansku pukovniju za specijalne operacije

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

Drugog dana posjeta Albaniji ministar obrane Mario Banožić danas je posjetio Pukovniju za specijalne operacije Glavnog stožera vojske Albanije, priopćilo je ministarstvo obrane.

Pripadnici Pukovnije za specijalne operacije (Special Operations Regiment) izveli su pokaznu vježbu, a ministar obrane se susreo sa zapovjednikom kopnene vojske brigadnim generalom Arbenom Kingjijem i zapovjednikom ROS-a brigadirom Arbenom Zanijem.

Ministar Banožić kazao je kako pripadnici albanske vojske pokazuju visoku razinu profesionalizma i vještina te kako vjeruje da će vojske dviju država u budućnosti još više međusobno razmjenjivati iskustva i znanja.

- Siguran sam kako će ovaj posjet Republici Albaniji potaknuti suradnju dviju država u više segmenata, primjerice u vojno-gospodarskom sektoru, rekao je.

Tijekom susreta još jednom je istaknuta dosadašnja uspješna bilateralna suradnja na području školovanja i obuke, a dogovoreno je i produbljivanje suradnje upravo na tim područjima, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!