Banožić u Albaniji podržao put te zemlje prema članstvu u EU

05.04.2022.

20:18

Autor: I.Z./HRT/Hina

Ministar Banožić u službenom posjetu Republici Albaniji

Ministar Banožić u službenom posjetu Republici Albaniji

Foto: MOD Albania / MORH

Ministar obrane Mario Banožić dao je podršku Albaniji na njezinom putu prema Europskoj uniji tijekom službenog posjeta toj zemlji, priopćio je danas MORH. 

Banožić boravi u dvodnevnom službenom posjetu Albaniji, a s albanskim kolegom danas je razgovarao o aktualnoj sigurnosnoj situaciji, stanju u Ukrajini, jačanju obrambene suradnje Zagreba i Tirane.

- Trenutačna situacija još je jednom pokazala kako je pridruživanje euroatlantskim integracijama od vitalne važnosti za zemlje Jugoistočne Europe. Stoga podržavamo Albaniju na putu pridruživanja u Europsku uniju, rekao je Banožić, navodi se u priopćenju.

Albanski ministar obrane Niko Peleshi zahvalio je Hrvatskoj na podršci koju pruža Albaniji prema članstvu u Uniji.

Peleshi i Banožić izrazili su spremnost za produbljivanje obrambene suradnje, a na početku sastanka ministri su se osvrnuli na 13. godišnjicu članstva Hrvatske i Albanije u NATO-u, dodaje se u priopćenju.

- Na putu prema punopravnom članstvu u Savezu dijelili smo izazove. Danas, kao pouzdane članice, potvrđujemo koliko je savezništvo važno, posebice u sigurnosnim izazovima kojima svjedoči cijela Europa, ali i svijet, istaknuo je hrvatski ministar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!